ontmoet-rani-van-youngwildfree-be

Ontmoet Rani van YoungWildFree.be

Dag reizigers!

Mijn naam is Rani Permentier, een twentysomething uit België met een hart vol dromen en een hoofd vol reisplannen. Na mijn studies als orthopedagoge besloot ik er acht maanden op uit te trekken, alvorens het echte (en saaie :p ) leven van start zou gaan.

ontmoet-rani-van-youngwildfree-be-2

Gedurende zeven maanden reisde ik door Azië en kwam zo in contact met tal van interessante culturen, prachtige landschappen, onvergetelijke momenten en bijzondere mensen. Een ervaring om nooit te vergeten en een ervaring die ik maar al te graag deelde met vrienden, familie en geïnteresseerden. Mix een passie voor fotografie, schrijven en reizen samen en zo ontstond mijn eigen plekje op het World Wide Web; www.youngwildfree.be . Een plek waar ik schrijf over onze avonturen, tal van tips en bezienswaardigheden mee deel, alsook hoe je met een klein budget kan rondreizen. Wij reisden namelijk comfortabel, doch met een beperkt budget en dit is prima gelukt. Onze reis eindigden we met een roadtrip door West-Amerika en dit is meteen de plek waar ik mijn hart verloren heb. De overweldigende natuur, de vrijheid die ik hier heb ervaren en de magische landschappen waar we doorreden. West-Amerika heeft mijn hele lichaam geprikkeld en een bijzondere plek gekregen in mijn hart. Heel wat clichés over Amerika zijn waar; In Amerika is alles groot, groter, grootst! Héél veel Amerikanen zijn dik. Er lopen rare types rond bij Walmart en ga nog zo maar even door. Maar Amerika is veel meer dan dan; Amerikanen zijn vriendelijke en zeer gastvrije mensen. Zo kwam ik via Instagram in contact met een Amerikaans koppel en zij stelden voor hier vijf nachten te verblijven. Ze namen ons mee naar enkele lekkere restaurants, toonden ons de leukste plekjes en samen zeilden we naar San Francisco waar we een geweldige avond beleefden. Wat wouden ze hiervoor in ruil? Helemaal niets! In Las Vegas verbleven we dan weer drie dagen bij een jongen die de stad op zijn duimpje kende. Hij regelde gratis Cirque du soleil tickets voor ons en we kwamen op de gastlijst terecht voor de leukste feestjes. In Sedona kwamen we een oudere dame tegen die benieuwd was waar wij vandaag kwamen. Gedurende een uur hebben we met deze interesse -en avontuurlijke- dame gepraat, waarbij we afscheid van elkaar namen door een innige omhelzing. Amerikanen oppervlakkig, dom en onaardig? Daar heb ik niets van gemerkt!
Rijden op verlaten wegen die omgeven zijn door oneindige landschappen. Op enkele uren terecht komen van grote steden tot in woestijnen en van gigantische, blauwe meren tot in de bossen en de bergen. Amerika is zo uitgestrekt, maar op een relatieve korte periode valt er zoveel te doen. Zoveel te zien. Zoveel te ontdekken. Amerika heeft je werkelijk alles te bieden wat je maar wil. Voor zij die graag kamperen in de wildernis, tussen de beren en herten. Voor zij die helemaal los willen gaan op de gekste feestjes. Voor zij die naar de duurste winkels willen gaan in hartje Beverly Hills. En zij die er gewoon een nieuw leven willen opstarten.
Acht maanden vlogen voorbij. Veel te snel.  Binnen twee weken verhuizen we naar ons eerste appartement, we kijken uit naar onze eerste auto en sinds september hebben we onze eerste échte job. Twee doorsnee mensen die een doorsnee leven hebben, maar de reismicrobe liet mij niet los. Nog dagelijks hunker ik naar een nieuw avontuur, naar het ontdekken van nieuwe landen en culturen, het ontmoeten van nieuwe mensen en realiseren van nieuwe dromen. Ik geloof sterk in “If you can dream it, you can do it.” En dat is ook de reden dat ik mijn dromen niet loslaat, maar nastreef. Ooit komt er een nieuw avontuur. Ooit komt er een nieuwe wereldreis. En in tussentijd? In tussentijd hou ik de vliegtickets in de gaten, zodat ik mijn vakanties optimaal kan benutten met mijn favoriete bezigheid…. REIZEN!

ontmoet-rani-van-youngwildfree-be-3

Yours truly,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s