yazmin-verliet-haar-grachtenpandje-om-met-haar-vriend-op-wereldreis-te-gaan

Yazmin verliet haar grachtenpand om met haar man op wereldreis te gaan

Het is vier uur ’s ochtends, ik lig in bed. Op de achtergrond hoor ik suizende auto’s en soms sirenes. Ik doe één oog open en ik begin te glimlachen. Ik lig in een veel te kleine kamer en zie via doorschijnende gordijnen, duizenden lichtjes die een waanzinnige skyline vormen. Ik ben in Hong Kong. Mijn favoriete plek op de wereld en daarom gekozen als het startpunt voor mijn wereldreis.

Processed with VSCO with c8 preset

Deze wereldreis stond al een aantal jaar op de planning. Het was dus niet een gevalletje “ik weet niet wat ik moet met mijn leven, dus ik boek maar een enkeltje”. Ondanks dat ik een lange mentale voorbereidingsperiode had en het voor niemand uit de lucht kwam vallen, was het toch een zware keuze. Ik heb er veel voor op moeten geven. Een goede baan, een prachtig grachtenpandje en mijn dierbare spullen die ik voornamelijk heb verzameld tijdens eerdere reizen. In gedachte flitst onder andere mijn Marokkaanse kleed en mijn houten handgesneden Indiase Shiva en Ganesha beeldjes snel voorbij. Ik dacht ‘Die spullen zijn er over honderd jaar nog’. Voor ik het wist stonden ze te stralen in de opslag.

Dan komt de volgende stap, afscheid nemen van vrienden en familie. Super heftig maar dankzij internet kun je met iedereen gemakkelijk contact houden. Tja, wat houd je dan nog tegen? Nou, mij precies niks. Dus daar lig je dan aan de andere kant van de wereld. Je spulletjes nog lekker fris gewassen en gestreken in je koffer. De wereld staat voor je open. Geen verplichtingen meer, alleen doen waar je zin in hebt. Ik draai mijn hoofd om en krijg een grotere glimlach. Daar ligt mijn liefste, heerlijk te slapen. Dit is onze droom, en vanaf morgen begint de eerste echte dag van een lange reis.

Dus daar lig je dan aan de andere kant van de wereld. Je spulletjes nog lekker fris gewassen en gestreken in je koffer. De wereld staat voor je open.

Dit moment zal ik nooit meer vergeten, het gevoel van vrijheid wat soms angstaanjagend kan voelen. Het is inmiddels alweer ruim een halfjaar geleden dat ik daar in mijn bedje in Hong Kong lag. Het leven in de stad is verruild voor een leven in een 4×4 in Australië. Door een daktent op de auto kunnen wij gaan en staan waar we willen. Soms slapen we boven op een berg of naast een rivier, tussen de koeien of op een verlaten vliegveld (ja echt). Die afwisseling iedere avond bevalt mij heel erg goed.
Processed with VSCO with c8 preset
Hoe wij ons leven leiden, wat wij meemaken, tips/tricks en natuurlijk mooie foto’s. Het zal allemaal voorbij komen in mijn blogs. Geschreven door Yazmin (25). Reist samen met man Thijs (25) en bevinden zich momenteel in de staat Zuid Australië. Bekijk hun Instagram account!

instagram-icoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s