familie-van-ooijen

5 redenen waarom het fantastisch is om met een baby op wereldreis te gaan door familie Van Ooijen

Wij doen iets, waar veel mensen misschien wel van dromen. Wij zijn nu op wereldreis met een baby! Waar kun je nu het best op vakantie gaan met een baby? Nou, eigenlijk overal wel!

Wij zijn al in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Azië geweest met ons zoontje. Van New-York tot Vietnam en van Albanië tot Colombia, hij vermaakt zich overal. Natuurlijk zijn de eerste 3 nachten in een nieuw continent lastig, ook kleintjes hebben een jetlag en moeten even wennen aan nieuwe temperaturen, maar daarna is het alleen maar genieten! Niet iedereen begrijpt waarom we nu op wereldreis zijn gegaan, maar ik wil je graag vijf redenen geven waarom je juist wél op reis wil gaan met een baby.

1. Een baby heeft nog niks te  willen. Het maakt voor een baby niks uit of je op een tropisch eiland of in een mega stad als New-York bent. Zolang papa en mama in de buurt zijn heeft baby alles wat hij wil. Welke baby heeft er nu 24/7 een vader én moeder om zich heen om mee te knuffelen en spelen?

2. Mensen helpen je graag als je ergens met een baby bent. Overal waar we tot nu toe geweest zijn, zijn de mensen super aardig. In veel landen hoef je niet eens in de rij met een baby. Je mag dan de ‘priority line’ gebruiken.

3. Kinderen onder de 2 jaar zijn vaak gratis, dus je maakt eigenlijk geen extra kosten. In veel restaurants kunnen ze gewoon een wortel of stukje broccoli koken, zo heeft je baby gewoon eten en het kost vaak niets. Ook tijdens tours, busreizen of treinreizen hoef je niet te betalen voor een baby. Het kost dus amper iets extra om je baby mee op reis te nemen.

4. Je reist wat rustiger, waardoor je alles net op een andere manier ziet. Voordat we met ons zoontje op reis gingen vlogen we nog wel eens in een rap tempo door een stad. Nu nemen we wat langer de tijd en zien we vaak meer van het land dan voorheen. Ook is het fijn om af en toe even 4 dagen op dezelfde plek te zijn en lekker niks te doen. Even een dagje extra naar het strand bijvoorbeeld. Heerlijk!

5. Spijt krijg je alleen van dingen die je niet gedaan hebt. Dus twijfel je nu of je die reis moet maken met je baby, doe het gewoon! Een ticket terug boeken is zo gebeurd als je het echt niets vindt, maar dan kun je later nooit zeggen; ‘had ik maar…’

Geschreven door: familie van Ooijen. Ben jij overtuigd? Of lijkt het je gewoon heel leuk om deze reislustige familie in de gaten te houden? Bekijk dan hun persoonlijke kanaal!
instagram-icoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s