ann-stef

Interview Ann & Stef: “We hadden geen idee hoe lang we dit zouden doen”

Maak kennis met Ann & Stef: vandaag precies 4 jaar op reis! Hoe houden ze het vol om al voor zo’n ongelofelijk lange tijd op reis te zijn? Hoe is dit begonnen? Wij vroegen het ze.

Wat heeft jullie doen besluiten om voor onbepaalde op reis te gaan?
“Stef is 17 jaar ouder dan mij en toen hij op 60-jarige leeftijd op pensioen kon gaan had ik nog een werkloopbaan van 24 jaar in het vooruitzicht. Dat leek ons niet de ideale situatie.” Vertelt Ann. “Ik heb daarom mijn ontslag gegeven, we hebben de huur van ons huis opgezegd, heel wat overbodige spullen verkocht en we zijn vertrokken. We hadden geen idee hoe lang we dit zouden doen. Zolang het financieel haalbaar was en we het leuk vonden, daarna zouden we wel zien.”

Jullie zijn al vanaf eind 2014 op reis, hoe houden jullie dit vol?
“Wel, bij een lange reis is het belangrijk dat je langzaam reist en voldoende rustmomenten inbouwt. En die worden bij ons steeds maar langer! Het is meer een levensstijl geworden. Genieten van de kleine dingen, genieten van elkaar, van de omgeving. We hoeven niet elke dag nieuwe dingen te zien. Dat wordt trouwens altijd maar moeilijker en moeilijker. Ook af en toe terug naar België gaan om vrienden en familie terug te zien is belangrijk. En om terug te kunnen eten en drinken waar je zin in hebt. Want de Belgische keuken blijft voor ons toch de beste!”

“Ook af en toe terug naar België gaan om vrienden en familie terug te zien is belangrijk. En om terug te kunnen eten en drinken waar je zin in hebt. Want de Belgische keuken blijft voor ons toch de beste!”

Waar zijn jullie op dit moment?
“We zijn een maand in Bali. We hebben eerst 2 weken gedoken in Tulamben, onze favoriete duikstek voor onderwatermacrofotografie. We hebben dan enkele nachten in Munduk en Ubud doorgebracht. De laatste week verblijven op Nusa Lembongan. Deze trip gaan we nog naar Singapore, Taiwan en eindigen in de Filipijnen, waar we nog wat meer gaan duiken. Met Kerstmis zijn we even terug in België. Het is lang geleden dat we nog samen met de familie kerstmis hebben kunnen vieren.”

En wat is de mooiste plek waar jullie ooit zijn geweest?
“Deze vraag wordt ons vaker gesteld en het is zowat onmogelijk om daar een antwoord op te geven. Elk land heeft zijn charmes en zijn er mooie plekjes te vinden. Qua natuur heeft volgens mij Zuid Amerika wel het meest te bieden en heeft ons aangenaam verrast. Het is er enorm veelzijdig, van stranden tot gebergten, dieren, regenwouden, gletsjers, noem maar op. “

Wat doen jullie het liefst wanneer je een nieuw land bezoekt?
“Meestal nemen we de eerste week onze tijd om te ontdekken wat er te zien en te doen valt. Internet en eventueel een goed toeristenbureau zijn dan zeer welkom. We reizen namelijk zonder reisboeken.”

Hoe bepalen jullie wat de volgende bestemming is?
“In het begin van ons avontuur hadden we wel een lijstje van landen die we zeker wilden zien. Ondertussen hebben we al meerdere lijstjes afgewerkt. Er zijn nog wel landen die we willen zien maar die landen liggen vaak kriskras door elkaar wat het moeilijk maakt. We laten de bestemming soms ook afhangen van de vluchtprijzen. En we willen in de toekomst meer door Europa gaan reizen, met de auto.”

Hoe behouden jullie contact met het thuisfront?
“We Skypen wekelijks met mijn moeder en Stef zijn dochter. Voor de rest kunnen ze ons volgen op Facebook, Instagram en onze blog.” 

Ten slotte.. wat is de mooiste reisfoto die jullie ooit hebben gemaakt? 
“Ook weer zo een moeilijke vraag, want we hebben ondertussen al duizenden en duizenden foto’s verzameld. Maar een moment dat ons altijd zal bijblijven is de zonsopgang op de vulkaan Acatenango waar je zicht op de vulkaan Fuego, die elke 20 minuten lava de lucht inspuwt. Hierbij heb je dan nog zicht op andere vulkanen, waaronder de Agua, waarboven de zon opkwam. Magisch! Zeker na een erg zware klim naar boven en overnacht te hebben in een tentje rond het vriespunt met een ijzigkoude wind. Het was het allemaal waard.”

fuego-vulkaan

fuego-vulkaan-uitbarsting

Wil jij meer van Ann & Stef zien? Bekijk hun persoonlijke kanalen!
instagram-icoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s