hoparound-thailand

De veelzijdige roadtrip door Thailand van Hop Around

Reis je met me mee, zowel ver als dichtbij? Mijn naam is Mascha en ik beheer de website en social media kanalen van Hop Around. Met Hop Around wil ik jou graag over diverse reizen inspireren en informeren, in de breedste zin van het woord. Ik schrijf over roadtrips, citytrips en geef advies uit eigen ervaring. Deze blog is een rondreis door Thailand die ik zelf heb gemaakt met diverse tips en bevindingen. In Thailand is er eigenlijk voor ieder wat wils: cultuur opsnuiven, de natuur opzoeken in de jungle, relaxen op tropische eilanden.. Deze roadtrip heeft het allemaal!

Bangkok

Onze roadtrip door Thailand zijn we gestart in Bangkok, de drukke hoofdstad van Thailand met naar schatting tussen de 9 en 12 miljoen inwoners en veel contrasten door o.a. de torenhoge gebouwen en naastgelegen tempels. Omdat het mijn eerste keer in Azië was had ik een kleine cultuurshock. Ik vond Bangkok in het begin vies maar dat veranderde snel.

De eerste dag in Bangkok hebben we Grand Palace en Emerald Buddha bezocht en kon Wat Pho (de liggende Boeddha) natuurlijk niet ontbreken. We hebeen lekker geslenterd door de stad en direct kennisgemaakt met de tuktuk’s en het gerecht wat me al diverse keren was aangeraden: Pad Thai. Ik had mijn favoriete Thaise gerecht voor de rest van de vakantie ontdekt! Er is overigens voor iedere maag wel iets te vinden, er zijn zo ontzettend veel verschillende stalletjes langs de straten. Als je bang bent om iets verkeerds te eten dan is mijn tip: koop alleen eten bij de stalletjes waar meerdere mensen staan te wachten. Je weet dan zeker dat het eten vers wordt bereid.

De tweede dag hebben we uitgetrokken voor een fietstour met Co van Kessel. Dit raad ik iedereen aan die voor de eerste keer naar Bangkok gaat. Dankzij de fietstour heb ik de diversiteit van Bangkok gezien in een korte tijd en kon mijn cultuurshock een plekje krijgen ;). Ik heb prachtige tempels, natuur en mensen gezien en ben meer te weten gekomen over het boeddhisme.

De derde dag werd een reisdag, onderweg naar River Kwai.

Hoparound3

River Kwai

We reden Bangkok uit en langzaam veranderde het landschap. Van wolkenkrabbers naar woonwijken naar kokosnootplantages en zoutvlaktes. Op naar Damnoen Saduak, waar we de drijvende markt hebben bezocht.

Voordat we bij de drijvende markt aankwamen, hebben we eerst de zogeheten Talad Rot Fai, oftewel de treinmarkt, bezocht. We hebben een korte wandeling over het spoor gemaakt waar van alles werd verkocht door de lokale bevolking. Ik zag met name seafood, vlees en groenten. Tot mijn verbazing lag er ook veel ongekoeld vlees, iets wat in Nederland absoluut niet zou kunnen. De Talad Rot Fai staat bekend om de trein die met enige regelmaat dwars door de markt komt. Als dit gebeurd dan wordt alles razendsnel opgeruimd en worden de luifels ingetrokken. Helaas hebben we dit tafereel niet zien gebeuren omdat het spoor kapot was, maar de beelden hiervan op internet zijn geweldig.

We vervolgen onze roadtrip naar de drijvende markt van Damnoen Saduak. Het was een fantastische beleving om de lokale beleving op die manier handel te zien drijven. Foto’s zeggen meer dan woorden!

Na het bezoek aan de drijvende markt zijn we doorgereisd naar Kanchanaburi, beter bekend als de omgeving van de River Kwai. Ik vond het indrukwekkend om de spoorbrug te zien, die gebouwd is als onderdeel van de dodenspoorlijn. Na dit bezoek hebben we in de avond ingecheckt in hotel Pung-Waan Resort & Spa.

Hoparound5

Erawan Waterfalls

De dag erna hebben we eerst een prachtige treinrit gemaakt en vervolgens de Erawan Waterfalls bezocht. Door het helderblauwe water waande ik me in een sprookjeswereld. De waterval, die uit 7 niveaus bestaan, vond ik echt schitterend. De ene waterval was nog mooier dan de ander. Het heldere water stroomde via verschillende terrassen naar beneden en hier en daar zag je scholen met vissen voorbij zwemmen. Vergeet niet af en toe naar boven te kijken, als je geluk hebt zie je aapjes in de bomen van een afstandje kijken naar de lachende toeristen in het water. De eerste 4 van de 7 levels vond ik overigens prima te doen, daarna moest je aardig wat klimmen om de volgende waterval weer te bereiken.

Hoparound6

Khao Yai

Op naar Khao Yai National Park. Eerst hebben we genoten van een tussendag die gevuld was met de reis naar het Khao Yai Nature Life Hotel en lekker relaxen aan het zwembad.

De dag erna werden we in de ochtend opgehaald door de gids die ik had geboekt om het park te gaan verkennen. Ik vond het een prachtige jungle met schitterende flora en fauna. Helaas heb ik niet de wilde dieren gezien waar ik op had gehoopt maar het is echt een schitterend park wat je niet wilt missen.

De dag erna startten we onze tocht richting het eerste eiland Koh Samui. Wat had ik zin in deze dag, want we gingen eerst onderweg naar Bangkok om daar vervolgens ’s avonds de nachttrein te nemen naar het zuiden des lands.  Ik vond de nachttrein fantastisch en heb er heerlijk in geslapen! Ik vond het prachtig om te zien hoe de medewerkers de bankjes verbouwde naar bedjes en hoe iedere passagier het zichzelf zo comfortabel mogelijk probeerde te maken.

Eiland Koh Samui

Na aankomst in Surathanie met de nachttrein zijn we met de ferry in Koh Samui aangekomen. Op Koh Samui zijn we 3 nachten verbleven in het Muang Samui Resort, gelegen aan het hagelwitte strand en op loopafstand van het centrum van Chaweng Beach. Hier hebben we lekker genoten van de omgeving, het lekkere eten, Thaise massage en heerlijk relaxen op het strand.

Eiland Koh Phangan

Vanuit Koh Samui zijn we met de ferry naar Koh Phangan gegaan. Hier zijn we 4 nachten verbleven in het Santhiya Resort. Hier ben ik heerlijk tot rust kunnen komen. De omgeving was zó prachtig dat ik daar elke dag van heb kunnen genieten. Als ik terugdenk aan Thailand dan komt deze locatie vrij snel bij mij naar boven.

Na te hebben genoten op de twee eilanden Koh Samui en Koh Phangan zijn we weer terug gegaan naar Bangkok, deze keer overdag en met de bus zodat we de route op een andere manier zouden afleggen. Mooi om de laatste uitzichten van Thailand mee te pakken want diezelfde avond vloog ik weer terug naar Nederland.

Tip: Meer tijd dan 2,5 week? Dan adviseer ik om na het bezoeken van Khao Yai National Park eerst naar het noorden te gaan en de stad Chiang Mai te bezoeken. Hier zul je veel cultuur op kunnen snuiven maar ook daar is weer een jungle voor als je een echte natuurliefhebber bent.

Hoparound2

Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen halen uit mijn blog. Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat dan een berichtje achter!

Geniet van je aankomende reis en… don’t forget to Hop Around!
M.

Geschreven door: Mascha van Hop Around
Wil je meer weten over deze solo reiziger die onderweg prachtige foto’s maakt? Bekijk Mascha’s persoonlijke kanalen!

website-icooninstagram-icoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s