patenmelisopreis

De top 5 to do’s in Peru samengesteld door Melissa & Patrick

Ola, wij zijn Patrick en Melissa en reizen in 5 maanden de wereld rond. We zijn gestart in Peru en hier vind je onze top 5!

1. 1 van de 4 Inca trails hiken
Machu Picchu ligt in de buurt van Cuzco. Een van de grotere steden van Peru. Dit is voor de meeste reizigers de uitvalsbasis richting Machu Picchu. Er zijn hier natuurlijk enorm veel bureautjes waar je een trip naar de Machu Picchu kan boeken, zelfs nog een dag van te voren. Maar als jij de klassieke Inca trail wilt doen van 4dagen en 3 nachten, dan heeft jouw reis iets meer voorbereiding nodig. Wij boekten deze trip meer dan 6 maanden van te voren. Deze trail is namelijk heel populair en er worden maar een aantal bezoekers per dag toegelaten. Vol = vol.

machu-picchu

Aangezien Cuzco voor de meeste reizigers niet het beginpunt is van hun reis, is het wellicht wat lastig plannen. Zeker als je liever niet teveel wilt plannen en alles per dag wilt bekijken en boeken.

Don’t worry er zijn nog 3 Inca trails:  de salcantay trek, lares trek & Inca jungle trek. Deze zijn minder populair, maar schijnen net zo fantastisch te zijn. Vooral over de Salcantay trek hebben wij hele toffe verhalen gehoord. Wij boekten onze trip via Alpaca Expeditions.

De nr.1 op tripadvisor en de organisatie was echt super!

inca-trail

2. Sandboarden in Huacachina
Wij verbleven 2 dagen in Huacachina. Het is hier lekker warm, want het ligt midden in de woestijn.  Even lekker chillen aan het zwembad EN sandboarden. In een buggy car gingen we knallend door de woenstijn heen. Alsof je in een achtbaan zit. Vervolgens stap je uit op een flinke heuvel en ga je op je houten board, op je buik naar beneden. Wat een kick! Dit doe je een paar keer en nee je hoeft (gelukkig) niet elke keer omhoog te lopen. Na al deze spectaculaire acties bekijk je de zonsondergang in de woestijn. Wat een toffe ervaring!

TIP: wil jij graag echt sandboarden, dus staand? Huur dan een fatsoenlijk board bij jouw agency of ergens in het stadje. De houten planken die ze hebben, daar kan je wel opstaan, maar dat gaat niet echt soepel.

sandboarden

3. Colca canyon 2 day trek 
De colca canyon kan je bezoeken vanuit de stad Arequipa. Mocht je geen zin of tijd hebben om een twee daagse trek te doen? Doe dan de dagtrip met de bus. Je komt langs zoveel mooie spots & ook naar de plek waar condors 10 meter boven je hoofd vliegen. Wij deden de 2 daagse trek met 1 overnachting in het dal van de canyon. Een paar uur naar beneden lopen, nog wat omhoog en we kwamen aan bij het hostel onderin de canyon. Een soort van groene oase met zwembaden. De overnachting plek is primitief, maar gewoon goed! De volgende ochtend sta je vroeg op. De hele ochtend omhoog hiken. Ontzettend zwaar maar zo mooi. Je start met het licht van de maan in de vallei en langzaam komt de zon op. Iedere minuut ziet de canyon er anders uit.

colca-canyon

4. Pisco sour drinken
Als je in Peru bent drink je Pisco sour. Het is een sterke drank die word gemaakt van druiven. Gemengd met citroensap, een geklopt eiwit, rietsuiker, een bittertje en jij kan heerlijk genieten van dit lokale drankje. In Cuzco zit het pisco sour museum. Hier heb je wel tientallen varianten van de pisco sour. Doen dus!

5. Chillen in de Sacred valley
Wij besloten om na Cuzco nog 2 dagen naar Urubamba te gaan. Dit ligt al in de Sacred valley. Het is hier wat rustiger als in de stad en de omgeving is prachtig. Je kunt hier toffe hikes maken of zoals wij deden een dagtrip naar de ruïnes van Moray en de zoutplateaus van Maras (dit kan je trouwens ook per quad doen in een dagtour vanuit Cuzco). Voor ons verder geen hikes, omdat we 2 dagen later startte met de Inca trail.

Tip: In de sacred valley kan je slapen in sky lodges. Wij vonden het te duur, maar mocht je heel hard gespaard hebben of geld over hebben bekijk dan even de website.

Nog meer handige tips voor Peru:

  • Wij hebben gereisd met Peru Hop. Je koopt een ticket voor een bepaald traject. Je stapt op de bus, gaat naar je bestemming en bepaalt vervolgens elke keer 12u van te voren of eerder wanneer je de volgende bus pakt. Zo bepaal jij je eigen reisschema
  • Boek jouw trips met FindLocalTrips
  • Bezoek het Monasterio de Santa Catalina in Arequipa
  • Wil je echt goeie pasta eten en lekkere wijn drinken? Ga dan naar de Pasta canteen in Arequipa
  • Ga met zonsondergang naar de Limbus bar in Cuzco. Hier heb je een fantastisch uitzicht over de stad
  • Houd er rekening mee dat het in Peru over het algemeen in de ochtend en avond wat koeler is en overdag de temperatuur redelijk stijgt. Je hebt dus laagjes kleding nodig om het niet te warm of te koud te krijgen
  • Wij hebben weinig last gehad van hoogteziekte. Maar zorg ervoor dat je op hoge plaatsen de tijd neemt om te wennen en neem voor de zekerheid hoogtepillen in. Wij hebben de medicatie voor de zekerheid ingenomen op de 2e dag van de Inca trail, richting de 4400m
  • Enige basiskennis van de Spaanse taal is geen overbodige luxe!melissa-patrick-peru
Geschreven door: Melissa & Patrick
Heb jij plannen om naar Peru te gaan, heb je een vraag of vind je het leuk om de reizen van Patrick & Melissa te volgen? Bekijk hun persoonlijke kanalen!

instagram-icoon