reisjegek-het-nog-vrij-onontdekte-eilandje-siquijor-in-de-filipijnen

@reisjegek: Het nog vrij ‘onontdekte’ eilandje Siquijor in de Filipijnen

Als liefde op het eerste gezicht bestaat, dan heb ik het voor het eerst meegemaakt in Siquijor. We hebben al veel van de wereld gezien, maar het gevoel dat we kregen toen we op Siquijor aankwamen was heel speciaal. Een gevoel van rust, ontspanning en peace.

De positive vibe die hier rond hangt is uniek en de mensen zijn zo puur en lief dat je ze allemaal even wil knuffelen. Je word overal uitgenodigd om even te komen kletsen, ze groeten je allemaal heel respectvol, ze zijn echt geïnteresseerd in jou als person en niet in je portemonnee. Waar maak je dat nog mee? Door de warmte van de mensen ga je al van deze eiland houden. Siquijor is een klein authentiek eilandje met ongerepte stranden, verbazingwekkende watervallen, geweldige scooter routes en een prachtig tropische landschap. Je zal hier niet veel toeristen tegenkomen, de mooie witte stranden heb je meestal helemaal voor jou alleen. Iedereen vertelde ons dat het eten op Siquijor duur en niet lekker was..Wij hebben dit anders ervaren. We hebben bij verschillende locale eet tentjes gegeten en we hebben echt genoten van het verse Filipijnse eten.

Was het duur?

Vind jij $2- 3 euro veel geld voor een locale maaltijd? Support de locale bevolking en eet bij de locale eet tentjes.

Kan je wel leuke dingen doen in Siquijor of is het alleen een chill eiland waar je lekker kan eten?

Je kan op dit eiland heel veel doen. De beste manier om Siquijor te verkennen is op een scooter. Er is maar 1 hoofdweg langs de kust, dus je zal zeker niet verdwalen! Het is een hele mooie route vol met palmbomen, rijstvelden, mooie viewpoints en alle leuke kinderen die je altijd heel blij groeten.

Salagdoong beach

Hier kan je snorkelen, luieren op het strand of cliff jumpen van 6 of 9 meter hoog. Het is een perfecte spot om hele mooie foto’s te maken.

Entrée kosten: PHP 75
Parkeer kosten: PHP 40

Old balate tree

Heb jij ooit een natuurlijk fish spa gezien? Je kan er lekker wegdromen op je privé strandje, watervallen, en genieten van het lekkere locale eten.

TIPS:

• Kijk niet op trip advisor, want dan eet je duur. De echte locale restaurants staan er niet op.
• Dit is een écht eiland waar je voor een paar dagen komt en langer blijft. Dus wees niet bang. Siquijor heeft niets om u te onderscheiden van een onvergetelijke reis!
•  Op dit eiland kan je een dagtour boeken naar Apo eiland. Zwemmen met schildpaden.
• Slaapplek: White food court in San Juan. Heel goedkoop, schoon eigen badkamer. Je slaapt in een eigen bungalow huisje.

Geschreven door: Jaleesa & Iliso van REIS JE GEK
Wil je meer weten over dit reislustige duo? Bekijk hun persoonlijke kanalen!
youtube-icoon instagram-icoon