Silvie: Leer jezelf kennen en stap uit die comfortzone

Waarom gaat de tijd zo snel? Waarom heeft een dag maar 24 uur? Het is ongelofelijk hoe snel de tijd kan gaan en hoeveel je mee kan maken in korte tijd.

Op dit moment zijn we aangekomen in Mui Ne, Vietnam. De eerste indruk van deze plek is meteen goed. Er zijn leuke barretjes (Dong Vui Food Court), ik zie meteen een heerlijk koffietentje (Bariste Bike) en we hebben een heel gezellig hostel gekozen.

We blijken te slapen in het bekendste hostel wat meteen het meetingpunt blijkt te zijn onder de backpackers: Vietnam Backpackers Village. Het ontmoeten van andere backpackers met een cocktail in je hand aan het zwembad, wat wil je nog meer? Rond middernacht sluit de bar en we beseffen meteen dat dit niet het einde van de avond is. Iedereen blijkt zich te verplaatsen naar de Dragon Beach Club om tot in de late uurtjes te dansen aan het strand. Gaan jullie mee? Natuurlijk gaan we mee! Het leuke aan deze club is dat je zowel backpackers als de lokale bevolking hier tegenkomt.

Dansend op het strand besef ik dat het leven in Nederland vaak van alles van ons vraagt. Het is vaak vluchtig met weinig aandacht en veel verplichtingen. Ik merk dat ik nu echt in het hier en nu leef en dit gevoel is echt fantastisch. Reizen leert je zoveel over jezelf, over de wereld en over anderen, je voelt je verbonden met iedereen en met de wereld. Ik hou van de vrijheid om overal heen te gaan waar je wilt en niet te veel met thuis bezig te zijn. Maar waar is thuis eigenlijk? Is dat de plek waar je geboren bent? Ik geloof dat thuis overal kan zijn, zolang jij je maar ergens thuis voelt.

Geschreven door: Silvie van de Ree
Wil je meer weten over deze reisblogger? Haar Instagram account @dutchielovestravel staat geheel in het teken van reizen. Ben je benieuwd? Bekijk haar account!instagram-icoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s