Fujairah

Mimi over Fujairah, een nog onontdekte emiraat

Fujairah? Waarschijnlijk zegt de naam je niets, en ben je meer bekend met Dubai en Abu Dhabi. Niet ver daar vandaan, ongeveer 1,5 uur met de auto (vanaf Dubai), ligt Fujairah. Een van de emiraten van de UAE (United Arab Emirates).

Als je net als ik van de rotsachtige omgeving en gebergte, de ‘echte’ arabische wereld waar mensen hun winkeltjes langs de weg hebben, een plek waar (bijna) geen toeristen zijn, de kust/ zee/ strand & historie houd, dan is Fujairah ook voor jou een aanrader! Fujairah heeft ook een airport, een grote nieuwe moskee en een heratige village, waar je kunt zien hoe de mensen vroeger leefden. Als je van een roadtrip houdt kun je dus vanaf Dubai een auto huren en erheen rijden voor een dag (of 2).

Fujairah heeft een kleinste en oudste moskee. Deze is gebouwd ergens rond het jaar 1500. Ook waren er rond die tijd veel Forten met daar omheen hun dorp ontstaan. Hiervan is veel in tact gebleven en/of gerenoveerd. De wegen hiernaartoe zijn bijna geheim (navigatie is wel handig) en houdt er rekening mee dat de weggetjes niet in goede staat zijn. Het is niet het luxe Dubai, al kun je wel luxe hotels & Resorts aan de kust vinden.

Jumeirah

Mijn favoriete fort is het; al Hayl fort. Dit fort ligt ergens tussen de bergen en er is een guide die je rond zal leiden en informatie geeft over hoe de mensen en de sheik hier hebben geleefd. De trappen bestonden of uit een ladder of uit houten balken in de stenen muren, wat ik geweldig vond om te zien en te beklimmen. Je kunt in bijna elk fort de toren in en op voor mooi uitzicht. Toegang tot alle Forten zijn gratis, altijd leuk.

Geschreven door: Mimi
Wil je meer weten over deze blogger die gek is op reizen en tekenen? Bekijk haar Instagram account!

instagram-icoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s