Jorn over de voordelen van solo reizen

Het vergt moed en lef om alleen op wereldreis te gaan, hoewel het steeds gemakkelijker wordt door de technologie. Met de technologie van vandaag FaceTime je binnen 10 seconden met het thuisfront. De verschillende voordelen van solo reizen worden in dit artikel uitgelicht. Het is belangrijk om eens alleen op reis te gaan voor een onvergetelijke, persoonlijke ervaring.

Een solo reis

Je krijgt de mogelijkheid om de reis zo persoonlijk mogelijk te maken, doordat er minder invloeden op je afkomen. Het wordt jouw eigen reis door de keuzes die jij zelf gemaakt hebt, gebaseerd op jouw interesses en inzichten. In de reis bepaal jij waar je heen gaat, met wie en hoe je naar een bepaalde plek toe reist. Het mooiste aan solo reizen is het opdoen van een ervaring voor jezelf, die niemand meer afpakt. Jouw eigen reis vol avontuur, daar mag je best trots op zijn!

Een full-time leerervaring

Een praktische leerervaring, maar dan aan het strand! Het proces van alleen op reis is niet gemakkelijk, er komt veel verantwoordelijkheid bij kijken en daar leer je ontzettend veel van. Je zorgt voor jezelf, neemt initiatief, maakt beslissingen en vergroot je internationale (taal)kennis. Deze unieke ervaring kan gerust plaatsnemen op je cv, werkgevers zijn namelijk gek op zelfstandige, initiatiefnemende werknemers. Deze leerervaring is absoluut een van de voordelen van solo reizen.

Het sociale aspect

Door middel van solo reizen ontmoet je meer mensen dan het reizen in een groep. Als je alleen op reis gaat, ben je genoodzaakt contacten te leggen met andere reizigers en locals. Op deze manier leer je alsmaar nieuwe reisgenoten kennen met verhalen, reistips en gezelligheid. Contact leggen op reis is makkelijker dan je denkt, iedereen zit namelijk in hetzelfde schuitje. Eenmaal in een hostel aangekomen? Ga eens naar de bar of restaurant van het hostel, en sluit aan bij een groep reizigers door jezelf even voor te stellen. Of als je verlegen over kan komen ga je eerst aan de bar zitten, dan zal het niet lang duren voordat je zal worden benaderd door een andere traveller.

Weg bij het thuisfront

Het is altijd goed om even weg te zijn van thuis. Weg uit de werkstress en de standaardomgeving waarin je leeft heeft een hoop voordelen. Familie, vrienden & kennissen die zijn er ook nog als jij terugkomt van je wereldreis, en het wordt hoog tijd om eens nieuwe mensen te leren kennen. Doorbreek je comfortzone, en ga alleen op reis! Meer weten over de gevaren van een comfortzone? Klik dan op deze link!

Boost je zelfvertrouwen!

Een groot voordeel van solo reizen is je zelfvertrouwen. Tijdens een lange reis leer je beslissingen maken, knopen doorhakken, initiatief nemen en zelfstandig te zijn. Door middel van deze vaardigheden leer je jezelf goed kennen, en stijgt je zelfvertrouwen. Als je alleen op wereldreis kan, dan ben je een avonturier die niet bang is voor een uitdaging op zijn pad.

jorn-de-hollander-solo-reizen

Leer jezelf kennen

Het laatste voordeel van solo reizen is jezelf leren kennen. Het klinkt nogal zweverig naar mijn mening, maar het is alles behalve onzin. Naarmate je langer op reis bent, leer je enorm veel over jezelf. Je leert bijvoorbeeld welke normen en waarden je belangrijk vindt, wat je mist aan thuis en wat je uiteindelijk wilt bereiken in het leven. Deze aspecten zijn belangrijk om over jezelf te weten, want dit gaat je helpen bij het maken van toekomstige beslissingen.

Geschreven door: Jorn de Hollander
Wil je meer weten over deze solo reiziger? Bekijk Jorn’s persoonlijke kanalen!


website-icoon
instagram-icoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s